Another very interesting architectural project. Today we are in Soglio, Switzerland, where the Suiss architect Armando Ruinelli has redeveloped an unused farm barn into a single family residence.

The dwelling merges the traditional structure with a contemporary aesthetic, maintaining its place within the villages context. The three storeys are set into the steep slope, placing an entrance at ground level with access to outdoor areas overlooking the Alps from each floor.

Very interesting are the facade vertical oak axes which may be manually operated to block direct daylight or manipulate breezes through the interior. The wood was locally sourced and processed together to ensure the same color and eventual patina since the intention was to define the architecture with the material palette.

via armando ruinelli: redevelopment of a barn, soglio.

Your feedback is highly appreciated!

Effettua il login con uno di questi metodi per inviare il tuo commento:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

Connessione a %s...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.